OKULUMUZDA 12. İNGİLİZCE TİYATRO FESTİVALİMİZ

09 Mayıs 2018 Çarşamba günü okulumuzda Geleneksel İngilizce Tiyatro festivalimiz gerçekleşti. On iki yıl önce başlayan festivalde hem oyunlar, hem de öğrencilerin kullandığı dil her sene gelişim göstermekte. Okulumuzda ve okullarımızda İngilizce eğitiminin ne kadar başarılı bir şekilde verildiğini gösteren bu festivalde bu sene Feriköy Ermeni Ortaokulu, Karagözyan Ermeni Ortaokulu, Yeşilköy Ermeni Ortaokulu ve Tarkmanças Ermeni Ortaokulu İngilizce oyunlarını sergilediler. Öğrencilerin arasında hem tiyatro yeteneği ile hem de İngilizceyi doğru telaffuzları ile öne çıkan öğrenciler hem arkadaşları hem de öğretmenleri tarafından takdir topladılar.

Feriköy Ermeni Ortaokulu “The New James Bond Film” oyunuyla izleyicilere eğlenceli dakikalar geçirttiler. Öğrencilerin hazır ve kendine güvenli tavırları gözlerden kaçmadı. İngilizceye hakim öğrenciler oyunun akışının hiç bozulmadan devam etmesini sağladılar.

Karagözyan Ermeni Ortaokulu “A Christmas Carol” oyunu ile bizlere manevi değerleri tekrar hatırlattı. Başarılı dekor ve kostümleri ile bütün öğrenciler, izleyicileri oyunun içine çekmeyi başardı. “Scrooge” rolündeki Roni KOLUKISAYAN tiyatro yeteneği diğer arkadaşlarını da etkilemiş ve oyuna profesyonel bir hava katmıştı.

Yeşilköy Ermeni Ortaokulu “High School Musical” oyunu ile izleyicilere hareketli dakikalar yaşattılar. Dansların koreografilerini kendileri hazırlayan öğrenciler oyundaki enerjileri ile izleyici oturdukları yerde dans ettirdi.

Tarkmanças Ermeni Ortaokulu “The Wizard Of Oz” oyunu ile salona sihirli bir hava kattı. Farklı mekânlarda geçen oyunu başarılı dekor ve kostümlerle çok iyi bir şekilde sergilediler. Akıcı İngilizceleri ile öğrenciler izleyicileri sıkmadan festivalin en uzun oyununu sergilediler.

Uzun İngilizce replikleri şaşırmadan oynayan öğrenciler, şaşırdıkları zaman İngilizce birikimleri ile doğaçlama yaparak durumu seyircilere fark ettirmemeye çalıştılar.

Hep birlikte yenen öğle yemeğinden sonra, öğrenciler bazı ünlü İngilizleri tanıma fırsatı buldular. Tarkmanças Ortaokulu 7.sınıf öğrencileri ve İngilizce Kulübü öğrencileri Abba Group, Queen’s Guard, Queen Elizabeth ve Virginia Woolf rolleri ile arkadaşlarına önemli bilgiler sundular. Atölye çalışmaları ile devam eden festivalde, atölyelerde de kullanılan dil yine İngilizceydi. Okul bahçesine geçtiler ve orada üç boyutlu  olarak kurulmuş olan Londra’nın görülmeye değer yerlerini (Buckingham Sarayı, Big Ben saat kulesi, Tower Bridge köprüsü, Shakespeare tiyatrosu ...) ve bazı ünlü İngilizleri( Kraliçe Elizabet, Mr. Bean, James Bond, İngiliz askeri, Captain James Cook) tanıma fırsatı buldular. Şenliğin sonunda tüm öğrenciler güzel anılarla Ortaköy’den ayrıldılar.