SANTRAL İSTANBUL “GİZEMLİ KUTULAR” GENÇ ATÖLYESİ ETKİNLİĞİMİZ

Okulumuz 8. sınıf öğrencileri 19.02.2018 Pazartesi günü Fen Bilimleri öğretmeni eşliğinde “Gizemli Kutular” (Mystery Boxes) Programı’na katıldılar. Londra Bilim Müzesi tarafından geliştirilen İnformel Eğitim Çocukistanbul tarafından MEB müfredatında yer alan Fen bilimleri dersinin hedefleri ile birebir örtüşecek şekilde  uyarlanan  “Gizemli Kutular” (Mystery Boxes) Programı 2013 – 2014 eğitim öğretim yılından beri uygulanmaktadır. Ortaokul 5,6,7 ve 8. sınıflara dönük  interaktif bir atölye çalışması olan program 2 saat süren ve video gösterimi, çeşitli egzersizler, çalışma kâğıtları, öğrenci sunumları ile desteklenmektedir.

Atölye çalışması boyunca öğrenciler, bilim ile ilgili süreçleri ve yöntemleri pratik biçimde deneyimleyerek unutulmaz, farklı ve ilginç bir grup çalışması gerçekleştirmektedirler.

Program, bilim insanlarının teorilerini ve hipotezlerini oluşturma, test etme, araştırma ve ellerindeki verilerle sonuca varma süreçleri ile paralellik göstermektedir. Bu yolla yaşam becerilerini somut bir biçimde deneyimleyebiliyorlar. Bu programda öğrenciler,“Kutuların içinde neler var?” sorusunun cevaplarını bulmaya çalışırken,

•Tartışma, argüman geliştirme, gözlem ve takım çalışması

•İletişim, dinleme, mantık yürütme ve sosyal becerilerini geliştirme, bakış  açılarını genişletme ve zenginleştirme

•Bilimsel düşünme yöntemleri ile çalışarak yaratıcı bir biçimde hipotez oluşturma

•Gözlem ve deney yolu ile analiz yapma ve işbirliği becerilerini geliştirme fırsatı ve ortamı buluyorlar.