İ.Ü ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ PLANETARYUM ZİYARETİMİZ

Okulumuz 5. ve 6. sınıf öğrencileri 23.02.2018 Cuma günü İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’nü  öğretmenleri eşliğinde ziyaret ettiler.

Bölüm bünyesinde 1990 yılında kurulan ve çalışanları bölüm görevlileri olan “Gözlemevi Uygulama Ve Araştırma Merkezi”nde okul öğrencilerine farklı bir deneyim sunan E.C.A Planetaryumu bulunmaktadır. Planetaryum gösterisinde genel olarak gökyüzünde bir keşif yolculuğu anlatılmaktadır. Eski çağ gökbilimcilerinin Evren teorilerinden, Güneş Sistemi ve gezegenleri, galaksiler, yıldız kümeleri ve bulutsulardan günümüzün en görkemli teleskoplarına kadar uzanan etkileyici bir sunum sergilenmektedir.

Prof. Dr. W. Gleissberg Astronomi Koleksiyon’nunda Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü'nün kuruluşundan bu yana gözlemlerde ya da bölüm içinde farklı amaçlarla kullanılmış astronomik gözlem aletleri ve diğer aletler tanıtıldı.

Son olarak gökkubeye çıkan öğrenciler buradauzay teleskobunu yakından görerek çalışma prensipleri hakkında bilgi aldılar. Havanın sisli ve bulutlu olması sebebi ile gözlem yapma imkanı bulamayan öğrenciler geçmiş günlere ait gözlemlerden elde edilen verileri incelediler.

İstanbul Üniversitesi Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde ayrıca halka açık ve aylık periyotlarla “Gözlem Geceleri” etkinliklerine devam etmektedir.