TARKMANÇAS VAKIFLIKÖY'DE

Özel Tarkmanças Ermeni İlkokul ve Ortaokulu 8.sınıf öğrencilerinin bu seneki durağı Hatay Vakıflıköy'dü.
     Öğrencilere Sınıf ve İngilizce dersleri öğretmeni  Diruhi Berin ile okul rehber öğretmeni Aylin Altıntopuz eşlik etti.26-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen 3 günlük gezide öğrenciler St.Pierre Kilisesi, Hatay Arekoloji Müzesi,Uzun Çarşı, Yoğunoluk ve HıdırBey Köyleri, Titus Tüneli ve Beşikli Mağara, St.Simeon Manastırı, Arap-Ortodoks Kilisesi ile Harbiye Şelaleleri'ni ziyaret ettiler. Vakıflıköy'de yeni hizmet vermeye başlayan konaklama tesisinde kalan öğrenciler köy sakinleri tarafından ağırlandılar.Güne toprak ve bahçe işleri ile başlayan öğrencilerimiz doğal köy yaşamı ile  birlikte insan ilişkilerinin ve misafirperverliğin değerini bir kez daha yaşadılar.Öğrencilerimizin Ermenice öğretmeni Mari Kalaycı tarafından kaleme alınan  "Sırpuhi'nin Mezuniyeti" adlı Ermenice tiyatro oyunu,  yeni açılan Mesrob 2 salonunun hem ilk etkinliği olma ayrıcalığını hem de Vakıflıköy halkının beğeni ve takdirini kazandı.
      Vakıflıköy ve Hatay gezisinden güzel anılar biriktirerek  ayrılan öğrenciler tekrar ziyarette bulunmak üzere köy halkına söz verdiler.