TARKMANÇAS VAKIFLIKÖY'DE

Özel Tarkmanças Ermeni İlkokul ve Ortaokulu 8.sınıf öğrencilerinin sene sonu gezisi durağı Hatay-Vakıflıköy oldu. Vakıfköy Mesrob II. Kültür Merkezi’ne bağlı konaklama tesisinde kalan öğrenciler köy sakinleri tarafından ağırlandılar.

Öğrencilere Sınıf ve Fen Bilimleri dersi öğretmeni  Bianka Boyacıoğlu  ile okul rehber öğretmeni Aylin Altıntopuz eşlik etti.

10-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen 3 günlük gezide öğrenciler St.Pierre Kilisesi, Hatay Arkeoloji Müzesi, Uzun Çarşı, Yoğunoluk ,HıdırBey Batıayaz, Kapısuyu köyleri, Titus Tüneli ve Beşikli Mağara, St.Simeon Manastırı ile Harbiye Şelaleleri'ni ziyaret ettiler. Velilerimizden aslen Vakıflıköylü olan Kohar AYDIN ve ailesi tarafından organize edilen bir akşamda öğrencilerimiz Ermenice müzikler ve yerel lezzetlerin tadına vararak eğlendiler.Yoğun gezi programımızda doğal köy yaşamını deneyimleyen öğrencilerimiz, insan ilişkilerinin ve misafirperverliğin değerini bir kez daha yaşadılar.

Özel Tarkmanças Ermeni İlkokul ve Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri olarak bu gezimizin gerçekleşmesinde maddi ve manevi desteklerini bizlerden esirgemeyen Ortaköy Meryem Ana Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu ile bizleri Vakıflıköy’de en iyi şekilde ağırlayan Vakıfköy Mesrob II. Kültür Merkezi Yönetim Kurulu ve halkına en içten teşekkürlerimizi sunarız.