MEZUNİYET TÖRENİMİZ

Ortaköy Tarkmanças Ermeni Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri 06 Haziran 2017 Salı akşamı mezuniyet sevincini yaşadılar. Okul salonumuzda düzenlenmiş olan tören Ortaköy Surp Asdvadzadin Kilisesi Yönetim Kurulu Başkanı İskender Şahingöz ve arkadaşları, Okul Müdürü Aras Delice, veliler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Sınıf öğretmeni Diruhi Berin’in açılış konuşmasının ardından, mezun öğrencilerimiz  “Nanny Mc Phee” adlı İngilizce oyunu sergilediler. 7. Sınıf öğrencilerinden Miranda Şahinoğlu arkadaşlarına güle güle dedi. Program Melani Biriz Kilci ve Sarin Sarer’ın  dans gösterisi ile devam etti. Öğrencilerimizin okulda geçirdikleri yılların bir kolajı olan barkovizyon gösterisi salondakilere duygusal anlar yaşattı. Ermenice Öğretmeni Mari Kalaycı’nın kaleme aldığı “Sırpuhi’nin Mezuniyeti” adlı oyun hüzünlü atmosferin dağılmasına neden oldu. Öğrenciler müzik öğretmenleri Serda Kebapçı’ın piyano  eşliğiyle  şarkılar seslendirdiler. Okul Müdürü Aras Delice’nin duygularını ifade ettiği konuşmasının ardından Tarkmanças Okulundan Yetişenler Derneği Başkanı Aras Alakuş ve rahip Mağakya Beskisizyan  mezun öğrencilere hediyeler dağıttı.

Program plaket ve diplomaların dağıtılması ve öğrencimiz Ani Arşaguhi Süzmeyan’ın Okul birinciliği ve Melik Mıgırdiçyan’ın Saraylı ödüllerini almasıyla sona erdi.

Okul Bahçesine mezun sınıf ellerinde uçan balonlarına iliştirdikleri dilekleri ile çıktılar ve dileklerini gökyüzüne gönderdiler. Okul Öğretmenlerimizden Talar Köseoğlu ile hazırladıkları dans gösterisini sergiledikten sonra bahçede düzenlenen yemekte öğrencilerimiz aileleri ve öğretmenleriyle mezuniyet pastalarını kesip hoşça vakit geçirdiler.