ÖĞRENCİLERİMİZDEN ROBOTİK YARIŞMASINDA BAŞARI!

Bu yıl 14.sü düzenlenen FİRST LEGO LEAUGE (FLL) Turnuvası İstanbul elemelerinin 3. ayağında okulumuz, fen ve robotik kulüplerinin ortaklaşa yürüttüğü çalışmaları ile başarılı sonuçlar elde etti.

Aras KARAKAŞ, Arek ÇİÇEKOĞLU, Diana KİLCİ, Arda KAPLAN, Ararat ÇALIŞ ve Arman KÖSE danışmanlığında “Robot Performans” dalında 36 katılımcı takım arasından 11. olmaya hak kazanmışlardır. Toplamda 3 kere robot performansı sergileyen öğrencilerimiz 2 kere de robot tasarımı teknik sunumu yapmaya hak kazanarak jürilerin dikkatini çekti.

Öte yandan fen bilimleri öğretmeni Bianka BOYACIOĞLU danışmanlığında Miranda ŞAHİNOĞLU, Lori CEDEN, Arda KUDUÇ, Burag ÇİÇEKÇİYAN ve Claudia PAPAZYAN’ ndan kurulu proje ekibimiz ise bu seneki konu olan “Hidrodinamik: Suyun Yolculuğu” başlığı altında “Yağmur Suyunun Arıtılmasında UV Işığından Yararlanılması – Buluttan Musluğa” adlı proje çalışması yürüttüler. Yeşil çatı ve UV lambalarının birbirine entegrasyonu temeline dayanan proje jürilerden yoğun ilgi görerek 4 kez sunuma davet edildiler. Yapılan jüri değerlendirmeleri sonucu çalışma “Yenilikçi Çözüm Önerisi” ödülüne layık görüldü. Emeği geçen tüm öğrencilerimize ve danışman öğretmenlerimize teşekkür ederiz.